Eet.nu

Rolstoeltoegang
Diëten
Glutenvrij
Voorzieningen
Catering, terras, Wi-Fi, honden toegestaan en rookruimte
Betalen
Visa Master Card pin

1. Carel

Omdat wij op culinair gebied zoveel mogelijk proberen, leek het een goede vriend leuk ons voor een verrassingsdiner naar de Lindenhof te sturen. We wisten niet wat we kregen, alleen de drank mochten we uitkiezen en betalen.

De amuses werden, vrij kort nadat wij plaats namen, in sneltreinvaart geserveerd. Het bleek achteraf één van de twee hoogtepunten te zijn van de avond. Heerlijk afwisselend en verfijnd van smaak. De twee voorgerechten leken op elkaar. Twee maal een stukje vis met een andere smaak. Weinig verheffend, eigenlijk een beetje tegenvallend, wanneer je je verheugt in een 2** restaurant te eten. Het hoofdgerecht was ook niet spectaculair. Een stukje sucade met twee boontjes kon ons niet bekoren. Het tweede hoogtepunt vormde echter wel het nagerecht. Perfect en uitstekend van smaak.

Aangezien we van ver kwamen en weer terug moesten rijden, namen we geen fles wijn, doch we vroegen om een keuze uit de open wijnen voor bij het hoofdgerecht. Zonder iets te vragen schonk de dame, die wij als sommelier beschouwden, een wijn (2010) in. Eerst nadat ik aangaf zelf te willen kiezen, werd me toegestaan de wijn eerst te proeven. Op mijn verzoek een wat krachtiger wijn te mogen proeven, kwam zij met een (jonge) wijn uit 2009 aan. We hebben het maar zo gelaten, ze was wellicht net afgestudeerd.

De bediening is op zich keurig (en sommigen heel vriendelijk), doch zeer onrustig. Men loopt door de zaak alsof er een hardloopwedstrijd is en regelmatig hoor je personeelsleden "sorry" tegen elkaar zeggen, omdat men elkaar in de weg loopt. Ook werd tijdens het nuttigen van de amuses regelmatig schaaltjes weggehaald, terwijl we nog niet klaar waren. Het bestelde water werd in het begin als een waterval in onze glazen geschonken, om de fles maar zo snel mogelijk leeg te maken, zodat er nog één besteld werd. Het is irritant als je glas in 10 minuten tijd tot 3 keer wordt bijgevuld door de bediening. Wellicht dat de leiding daar iets aan kan doen.

Was leuk om mee te maken, doch er zijn (niet sterren) restaurants die in onze ogen op het zelfde niveau koken of zelfs beter.

Eindcijfer 6,7
    Service 5
    Prijs / kwaliteit 6
  2. Tom Mensink

Bijzonder lekker gegeten bij De Lindenhof in Giethoorn. Acht gangen kerstmenu met prachtige gerechten en mooie smaken. Mooi afgemeten grootte van de gangen, tot onze verrassing totaal geen opgeblazen gevoel achteraf. Vier uur lang genieten, met uiteraard ook heerlijke wijnen. De hoogste score voor het eten had ik gegeven als het eten expliciet een diervriendelijke stempel zou hebben en ganzenlever niet op het menu zou staan. Zonder enig probleem kon een van de dessert gangen worden omgezet in een zeer uitstekende chocolade soufflé. In een dergelijk restaurant kan alles en “nee” is geen onderdeel van de vocabulaire van de bediening. Die bediening is zeer professioneel: kundig, netjes, vriendelijk en attent. Hier wordt perfect gecommuniceerd. Als je dame A iets doorgeeft over wensen in het menu, dan weten de andere serveersters in het team dit ook. Kortom, een geweldige avond gehad!

Eindcijfer 9,1
    Prijs / kwaliteit 9
  3. Henry en Carina

Het vegetarisch 5 gangen diner start geweldig met verfijnde amuses. Dus de verwachtingen waren hoog. Daarna volgende een warme bietencarpaccio met pompoen, deze was veel te zout. Gevolgd door een "broodje gezond", weinig spectaculair. Risotto met truffel, met een te zoute jus, welke linea recta terug naar de keuken ging. Vervangen door een simpele ravioli met geitenkaas op een salsa van tomaat. Het hoofdgerecht voldeed pas aan de verwachting, een canneloni van witlof gevuld met paddestoelen en blauwaderkaas. Helaas was het vegetarisch menu niet twee sterren waardig. Een opmerking van de gastvrouw, dat we thuis waarschijnlijk te goed koken, was toch wel een mager excuus voor het tegenvallend diner.

Eindcijfer 1,7
    Eten & drinken 2
    Sfeer 4
    Service 1
    Prijs / kwaliteit 1
  4. henry

Gisteren hadden wij met zijn vieren een tafel gereserveerd in de Lindehof (Giethoorn). Twee sterren dus wij hadden ons er heel veel van voorgesteld. Zij deden mee aan de restaurantweek en ik dacht dan wil je als toprestaurant toch iets laten zien. Het werd een grote deceptie. Ik heb de laatste tijd niet zo slecht gegeten als hier. En de bediening!?
    Allereerst werden de eerste twee gangen omgedraaid. Dus wij kregen eerst de tweede gang. Het was rauwe zalm. Die was op zichzelf lekker en goed. De vinaigrette was echter ontzettend zout en zuur. Hierbij hadden wij een wijnarrangement besteld. Bij deze gang serveerde men een Sylvaner uit Franken. Mooie wijn die echter veel te lief was bij dit gerecht en helemaal ten onder ging.
    Als tweede gang heldere bouillon van langoustines. Smaakte ook ontzettend zout en niet naar langoustines.
    Voor het hoofdgerecht hadden wij aangegeven dat iemand van ons allergisch was voor paddestoelen. Wat kregen wij, sucade met een schuim van paddestoelen.
    Het dessert bestond uit lekker ijs, met daarbij enkele stukjes appel.
    Wij waren de maaltijd begonnen met een cava, dit omdat er geen prosecco was. Later bleek deze dertien euro per glas te kosten. Het wijnarrangement was rond de dertig euro p.p.. Dit betekent bijna 10 euro per glas. De wijnen die wij hiervoor kregen hadden een zeer slechte prijs/kwaliteit verhouding.
    Kortom; in mijn ogen heeft men er zich met een Jantje van Leiden van af gemaakt. Gerechten die makkelijk en lang van te voren te bereiden zijn, zodat men veel van de keukenbrigade thuis kon laten. Bediening werd gedaan door, voor het overgrote deel, onervaren dames. Maar 1x is gevraagd of het ons smaakte, toen het antwoord nee was, kwam daar geen vervolg op.
    Voor deze les betaalden wij 100 euro per persoon.

Eindcijfer 3,6
    Eten & drinken 4
    Service 4
    Prijs / kwaliteit 2
  5. werner

Bij verschillende restaurants geweest maar prijs kwaliteit komen hier niet overeen. Juist tijdens een restaurant week hoor je je naam waar te maken en je zelf voor te stellen. Ben blij dat we tijdens de restaurant week zijn geweest want voor de normale bedragen zou ik liever ergens anders eten. nee als dit twee sterren heeft dan ken ik restaurants die dit meer verdienen dan dit restaurant. Een schande zal ik het niet noemen maar michelin onwaardig zeer zeker teminste vandaag.

Eindcijfer 5,1
    Eten & drinken 6
    Service 5
    Prijs / kwaliteit 4
  6. adinda

viergangen menu tijdens de lunch.
    Weinig smaaksensaties. Klassiek menu met vlakke smaken
    waarvan we alleen de dessert-amuse ( groene appel is met zwarte olijf) verrassend was.
    Tot twee maal toe foutieve informatie over de gerechten:
    Genoemde coquille ontbrak in het gerecht en de paddestoelen werden ook verkeerd benoemd.
    Hoofdgerecht viel totaal weg bij aanbevolen wijn per glas.
    De wijn zelf was overigens uitstekend.
    Dessert was echt de grote anti-climax! vanille ijsje met fruit.
    Al met al niet wat je van een twee sterrenzaak verwacht. Gezien de criminele prijzen van het aperitief ( 13 euro!)
    en de koffie ( 10 euro per kopje) niet bijzonder genoeg om nog eens terug te komen.

Eindcijfer 5,2
    Eten & drinken 6
    Service 6
    Prijs / kwaliteit 4
  7. jeanet

Samen met vriendin afgelopen week lunch genuttigd op het terras. Was echt heerlijk!

Thuis gekomen zitten we de bon te bekijken en blijkt dat er 2 thee en een cappuccino te veel op de bon staat.

Gebeld met de Lindenhof, ze hebben het nagekeken en inderdaad de 2 thee en cappuccino was op een veel eerder tijdstip genuttigd, dus werd het te veel betaalde dezelfde dag nog terug gestort op mijn rekening.

Dat hebben ze keurig opgelost. Daar gaan we zeker weer naar toe.

Eindcijfer 7,7
    Service 8
    Prijs / kwaliteit 7
  8. Alessandro Manzoni

Het IENS menu gebruikt. Ontvangst bijzonder vriendelijk door Aziatisch meisje. Later blijkt dat de gehele zwarte brigade vrouwelijk is, inclusief de sommelier. Heerlijke amuses, waarbij de cherry tomaat confit uitblonk. De kippensoep (ook een amuse, maar zeer royaal) was krachtig en de perfecte broodjes smaakten er prima bij. De snoekbaars was met een zachte topping prima bereid en niet overgaar. De sucadelap (op grootmoeders wijze) zeer goed langzaam gegaard en de (dunne) plak ganzenleverpate voegde een fijne smaak toe. Het toetje blonk uit door de Grand Marnier room. De rabarber vonden we een echte vondst. Koffie toe met huisgemaakte caramel; lekker! Dan enkele minder fraaie punten: als je in je email duidelijk vraagt om een rustig plekje en je krijgt vervolgens de tafel naast de ingang, waar alle bezoekers langskomen, is dat behoorlijk klantonvriendelijk. Een koude tocht in je nek, iedere keer als de buitendeur opengaat. En dat gebeurde nogal eens, doordat verstokte rokers tussen de gangen door even buiten gaan paffen. Verder moet mij van het hart, dat de huiswijn wel zeer aan de prijs is (EUR 45 per fles voor een lekkere Spanjaard, die 8 euro in de super doet). Toen wij vroegen welke open wijnen men had (men had er verschillende), zei men dat de sommelier langs zou komen om te overleggen. Die kwam na enige tijd met die Spaanse wijn als enige optie. Voor de 8 euro per glas krijgt men 125 cc wijn. Nog schandaliger is de koffieprijs van EUR 9 euro! Je krijgt weliswaar een cellofaan zakje mee met 'n bonbon, een chocolade bal, 2 wafeltjes en 2 schuimpjes, maar toch...

Positief: men schenkt op verzoek gewoon Giethoorns leidingwater en dat kost niets.

Wij aten voor EUR 148 met z'n tweeen. Niet verkeerd voor een 2 sterren zaak. Als men gewoon een menu neemt, bijv. het 4-gangen dagmenu, een drankje vooraf, een glas witte wijn bij de amuses en de eerste gang en 2 glazen rode wijn en een fles water + koffie, moet men rekenen op resp. 36 euro drank, 18 euro koffie en 190 euro eten, dus totaal 488 euro voor 2 personen en dat is gewoon duur.

Eindcijfer 8,4
    Service 8
    Prijs / kwaliteit 7
  9. Marijke

We hebben er recent gegeten, onze persoonlijke ervaring was goed maar wij vonden het eten niet echt speciaal, zoals je van een 2 sterren restaurant zou verwachten, geen echte smaaksenaties.

Eindcijfer 6,1
    Eten & drinken 7
    Service 7
    Prijs / kwaliteit 5
  10. Rob Spijkers

Kom al wel 10 jaar bij allerlei culinaire hotspots in binnen- en buitenland, maar de Lindenhof blijft trekken. Sommigen vinden Martin de meest ondergewaardeerde chef in de Europese top en dat standpunt onderschrijf ik. Het restaurant is een rustpunt in het leven waar eenieder volop kan genieten van al het lekkers dat wordt voorgezet. De amuses zijn een klasse apart, maar ook de gerechten op basis van lokale inkopen zijn van wereldklasse. Martin is nu vijftig geworden en heeft een speciaal (verrassings) menu samengesteld. Aanrader!

Eindcijfer 9,9
  11. Emiel Mostert

Verwennerij, extra als je glutenvrij bent. Kaart heb je hier niet nodig, laat je maar wat voorzetten, altijd goed, wat zeg ik? Goed, perfect.

Eindcijfer 9,9
  12. mike

De amuses waren weer fantastisch. We hebben voortreffelijk gegeten.

De klasse van de bediening ietwat onder de maat. Daar kregen wij een apart gevoel bij, zonder hier op details in te gaan.

Eindcijfer 8,3
    Service 7
    Prijs / kwaliteit 8
  13. Jan Arends

In augustus buiten gedineerd. Nog veel sfeervoller dan binnen.

Het menu was van ongekend hoge kwaliteit. Zeker een herhaling waard.

Eindcijfer 9,5
  14. Marius

Buitengewoon, ook de overnachting is het zeker waard.

Eindcijfer 9,5
    Prijs / kwaliteit 9
  15. louise

weten heel goed wat er aan de hand is

Eindcijfer 7,2
    Sfeer 7
    Prijs / kwaliteit 6
  16. margriet

verrassende gerechten, erg goed smaakbalans,mooi interieur, goede bediening. helemaal top!

Eindcijfer 10