Onlangs een heerlijke culinaire avond genoten met het tien jaar passie arrangement. Eerst in de mooie bar van de molen gestart met champagne en een amuse en daarna in het restaurant aan tafel. Van begin tot eind heerlijke gerechten door chef kok Wouter van Laarhoven tot ware kunstwerkjes geserveerd uit het arrangement van tien jaar passie.
Goede uitleg door het bedienend personeel over de geserveerde gerechten. De sommelier Erwin is een uitstekende gastheer en heeft mij bijzonder goed geadviseerd over de verschillende wijnen bij de gerechten van 10 jaar passie. Een prachtig restaurant in een geweldig mooie molen met heerlijke gerechten en passende wijnen maakte het voor mij en mijn vrouw tot een perfecte avond genieten.
Na afloop in de bar nog een paar biertjes drinken maakte het geheel af. Complimenten voor gastheer Erwin en Jerry is hier zeker op zijn plaats. Wat wil je nog meer? Gewoon nog meer terugkomen.
| Eindcijfer | 8,8 |
| Service | 8 |
| Prijs / kwaliteit | 8 |
Je gaat niet eten bij restaurant de Molen, het is een beleving! Een restaurant voor fijnproevers en mensen met smaak die creativiteit kunnen waarderen. Een goeie mix van moleculair koken, goede producten en bijzonder creatieve en smaakvolle presentatie. Heerlijk gegeten vanavond, prima service ze zijn hun ster meer dan waardig!
| Eindcijfer | 9,3 |
| Prijs / kwaliteit | 9 |
Wij hebben deze week een bezoek gebracht aan De Molen in het teken van de Restaurantweek. Wij hebben daarbij gekozen voor het viergangenmenu.
Wat ons gezelschap al vrij direct opviel, was dat alles behoorlijk gehaast ging. Twee amuses, een aperitief, het voor- en tussengerecht werden zó snel uitgeserveerd dat het leek alsof we snel weer plaats moesten maken voor nieuwe klanten.
Overigens paste niet ieder gerecht even goed binnen het grotere geheel. Het overwegend jonge personeel was erg vriendelijk. De gastheer daarentegen was alles behalve gastvrij, zeker voor bezoekers van de Restaurantweek. Juist in een week als deze zou de Molen m.i. beter aan klantenbinding moeten doen.
| Eindcijfer | 6,6 |
| Prijs / kwaliteit | 6 |
Michelin* terecht voor wat betreft de keuken. Geweldige combinaties en mooie technieken. Moleculair koken zoals het hoort vergezeld van heerlijke wijnen. Bediening echter absoluut ondermaats voor dit niveau. Ronde tafel met enorm niveauverschil waardoor de glazen bijna omvielen, twee keer vergeten brood te brengen en geen bezieling. Werk aan de brigadewinkel dus. Voorlopig dus maar eens ergens anders heen.
| Prijs / kwaliteit | 9 |
Geluncht met groot gezelschap wat viel het deze keer zwaar tegen, zowel de bediening als het eten. Ten eerste kregen we geen uitleg bij de gerechten zodat sommige mensen op hun omgedraaide zwarte ei aan het kloppen gingen en deze hierna niet meer eetbaar was. Het personeel rukte bij een van onze gasten haar glas water uit haar hand, waar zij niet om gevraagd had. En als klap op de vuurpijl greep het personeel alle spullen handtassen, brillen etc. Weg van alle tafels, zodat iedereen na afloop op zoek moest naar zijn eigendommen. De sfeer was goed dankzij het leuke gezelschap waar we in verkeerde! Maar het eten en de bediening liet te wensen over dit was niet sterwaardig erg jammer!
| Eindcijfer | 4,4 |
| Eten & drinken | 4 |
| Service | 4 |
| Prijs / kwaliteit | 4 |
Genoten van het zes-gangen menu, en meerdere amuses. Over de gerechten valt niets te klagen, je merkt dat er met bijzondere creativiteit in de keuken wordt gewerkt. Meerdere smaaksensaties hebben we mogen meemaken, heerlijk! Op dat punt een aanrader. Maar in een restaurant van deze klasse is het ook de bediening die het plaatje en de culinaire beleving compleet maken. Dat was helaas niet het geval. Bij aankomst werden we niet opgemerkt, kennelijk was het even te druk. Los van de jonge assistent sommelier (een talentje), was de rest beneden de maat. Als er dan, nadat je je stevige rekening hebt betaald, niet eens even iemand met je meeloopt naar de deur, dan blijf je een beetje met het gevoel achter een eenvoudig restaurantje uit te lopen en dat je niet ergens echt te gast bent geweest. Jammer, toch een beetje een domper...
| Eindcijfer | 7,7 |
| Prijs / kwaliteit | 7 |
Afgelopen week ontzettend genoten bij Restaurant de Molen, de gerecht waren stuk voor stuk verrassende creaties. De begeleidende wijnen waren het zogenaamde kersje op de taart. Tevens was de bediening erg correct. Beleefd zonder formeel te zijn. De prijs kwaliteit verhouding was prima in orde. Wij hebben een erg plezierige avond gehad en gaan hier vaker heen. Bedankt alle medewerkers van de Molen (en vooral de jongen met de krullen) voor een hele fijne beleving!
| Eindcijfer | 10 |
| Prijs / kwaliteit | 10 |
Gerechten waren buitengewoon lekker en bijzonder. De Molen is zeker sterk gegroeid in culinair opzicht de afgelopen jaren. Mooie bijpassende wijnen. Amuses heel speciaal. Prijs/kwaliteit verhouding okee. Bediening moet nog professioneler meegroeien.
| Eindcijfer | 7,3 |
Geweldig!
27/3, gegeten met de familie, een 5 gangen verrassingsmenu.
Een verrassing vanaf de aankomst tot het laatste kopje koffie.
Kortom fijn/vriendelijk personeel en geweldige gerechten. Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor een super avond!
| Prijs / kwaliteit | 9 |
Vanmiddag in het kader van de restaurantweek bij De Molen geluncht.
Na een keurige ontvangst kregen wij aan tafel de vraag of wij een glas champagne lustten, die we maar wat graag aannamen. Op de rekening achteraf bleek Pommery Brut geschonken te zijn á 12.50 Euro per glas. Ten eerste is Brut géén champagne en ik vind het hoogst onbeleefd om mensen een glas champagne aan te bieden zonder daarbij te vermelden dat dat 12.50 per glas kost, het werd aangeboden alsof het van het huis was namelijk.
De gerechten:
Onvangen met een verlicht onderstel waarop kroepoek van zeewier lag, erg indrukwekkend en een mooie zachte smaak. Goed smaakmakertje om mee te beginnen.
Twee amuses: twee bolletjes met iets van mascarpone op een stokje, er zat niet veel smaak aan en een soort ijsje van olijolie amarenenkersen en balsamico. Dit werd ijskoud aangeboden, te koud eigenlijk. Ik had er even moeite mee toen we verzocht werden dat "ijsje" met onze handen van het strip staal waarop het aangeboden werd, af te pakken en op te eten. Suggestie van ons: als u graag heeft dat mensen iets met hun handen eten is het wellicht handig dat bij plaatsnemen aan tafel u een warm handdoekje aanbiedt om de handen te reinigen.
Voorgerecht:
Een canneloni van tonijn met boragemousse en een canneloni van gekarameliseerde wortel gevuld met boragemousse met een krokante bospeen. -Goede, verse tonijn en een zachte smaakcombinatie. De mousse was nauwelijks te proeven. De "krokante wortel" smaakte naar Atjar Tjampoer. Al met al niet slecht, maar de smaakexplosie bleef uit.
Hoofdgerecht:
Margret de canard (eendenborstfilet) met groene asperge, polenta, structuren van biet en jus van rode wijn.
De eendeborstfilet was niet goed op zijn huid gebakken, de huid behoort krokant te zijn en dun vanwege het geduldig bakken. Eendenborstfilet bakken is een kunst, maar iedereen kan het leren. De groene asperge was goed van smaak en hardheid, maar de top bevatte wat zand. Structuren van biet zijn bietvormpjes, helaas niet van de beste bieten, teveel een grondsmaak eraan. Jus van rode wijn had wat ons betreft net ietsje zouter gemogen, maar was bijzonder eerlijk van smaak.
Dessert: Pure chocolade met olijfolie, getoast brood (heel dun gesneden en geroosterde ciabatta) en Himalaya zout op een laagje chocolademousse. Inderdaad smaakte de combinatie van olijfolie en chocolade wel, maar bij het nuttigen hadden wij wat last van gewetensbezwaren, namelijk ondanks het hoge percentage onverzadigde vetten in olijfolie, voelt chocolade daarbij als "too much" en het voegt eigenlijk behalve structuur gewoon niets toe. Himalaya zout wordt door een souschef op tafel aangebracht op je dessert, net als de olijfolie. De chocolademousse was niet bijzonder van smaak, niet diep en gewoontjes. Beetje jammer.
Hierna een glaasje met amandelcreme met een theelepeltje vanille ijs, was lekker, maar als ik de kok was, zou ik een druppeltje likeur over de creme sprakelen, liefst met een citrussmaak, zou het helemaal af zijn.
Hierna werd het koffie servies geserveerd, bestaande uit een viertal cakejes met aparte opmaak. Zag er leuk uit. Nadat deze lekkernij was geserveerd, werd pas gevraagd of wij misschien ook koffie wilden. Graag uiteraard. We zagen hierna op de rekening terug dat we voor ons bakkie koffie 7.75 Euro p.p. moesten betalen, genaamd koffie/thee servies. Ik vind dat niet netjes op deze manier.
Het personeel gedroeg zich alsof ze straf zouden krijgen wanneer ze iets verkeerd zouden zeggen. Er straalde geen enthousiasme of vrijheid vanaf. In onze interpretatie is beleefd niet synoniem aan formeel.
De entourage was mooi, op afzichtelijke vloertegels en de vreemde plaatsing van de tafels en stoelen daaraan na.
We hebben op een zeker moment 30 minuten zonder water gezeten.
Een tweede kop koffie is niet gelukt ondanks boven het hoofd zwaaien met het witte servet.
Goed geprobeerd, maar qua smaak van het voedsel en bediening geen ster waard. Jammer maar niet weer.
| Eindcijfer | 5 |
| Eten & drinken | 5 |
| Prijs / kwaliteit | 5 |
Onlangs daar gegeten met een vriendenclub. Achteraf bleek het restaurant een Michelinster te hebben!?! Het was allemaal wat overdone. Gerechten uitserveren op allerlei kermisachtige attracties hoeft voor mij niet. Zeker als daardoor de bediening achterblijft. En iedere keer geanimeerde gesprekken onderbreken om aan te moeten horen wat de keuken nu weer heeft gepreseerd aan toverkunsten, gaat al heel snel tot irritatie leiden. Als je niet kunt proeven of zien wat je eet, lijkt mij er toch iets mis te zijn met het concept. Een verzoek aan een ober om, als er vlees zou worden geserveerd, dat in hapklare brokken te snijden omdat mijn rechterarm verlamd is, resulteerde in een in stukken gehakte moot kabeljauw, waarvan smaak en textuur volledig naar de filistijnen waren geholpen.
De bediening kon het niet aan. Duidelijk een geval van teveel tafels in het restaurant. Er zal wel geld verdient moeten worden. Of dat reden is om ook degenen die slechts water drinken een kostbaar wijnarrangement in de maag te splitsen, geeft te denken. Ook de lawaaierige kroeg, waar op het einde van de avond na het dessert lauwe espresso werd uitgeserveerd, past niet bij een restaurant van de gepretenteerde signatuur. Zeker niet voor herhaling vatbaar.
| Eindcijfer | 6,9 |
Perfect!
Heerlijk eten, lekkere wijnen, fantastische kazen... alles om een avond heerlijk gezellig of juist romantisch te dineren. Wij bezoeken geregeld De Molen!
De kwaliteit van de maaltijden is uitmuntend! Dit restaurant is zijn ster echt waard!
De bediening is professioneel en de gastheer is erg open, vriendelijk en in staat je op welke manier dan ook tevreden te kunnen stellen.
Lekker eten doe je bij de Molen!
| Prijs / kwaliteit | 9 |
We hebben hier met onze vriendenclub gegeten enige maanden geleden. 12 personen.
Het eten was super, geweldig en fantastisch. De bediening van de gastheren en vrouwen ook. Alleen de eigenlijke gastheer Jerry van der Pluijm hebben we niet mogen begroeten aan onze tafel. Hij had meer oog voor de vaste gasten. Hij stond wel van afstand te kijken maar een woordje of een praatje zat er niet in.
Jammer.
| Eindcijfer | 7,8 |
| Prijs / kwaliteit | 8 |
Na een overtuigend eerste bezoek nogmaals geboekt tijdens DWTS. We waren wederom op tijd zodat we ook nog even een bezoekje aan de keuken hebben gebracht, hier draaide alles op volle toeren daar het huis aardig uitverkocht was. Jerry de patron moest met Wouter de chef helaas naar de bijeenkomst van Jeunes, de bezetting in de keuken en bediening was verder op volle sterkte en we hoefden ons geen zorgen te maken. We hebben van tevoren nog wel bij gekletst wat aangenaam was.
We trapten af met de huiswijn, een Italiaanse witte van het huis Sartori, d.o.c. Lugana 2009. Hierbij kwam de borrelhap uitgeserveerd met een kleine olijfboom waaraan gefrituurde olijven hingen in een krokant jasje en een zachte kaas vulling, erg origineel en lekker.
De eerste amuse was een Semi Freddo van olijfolie en kersen aceto balsamico, het is een wafeltje met romige smaak met fruit accenten, subtiel en lekker.
De tweede amuse was een gouden ei, uitgeserveerd in een bakje met opstuivende rook uit een ondergelegen glas. Het ei moest je eerst omkeren om bij de vulling te komen, een hartige zalf van peterselie met wat zwarte kuit waaronder nog een zacht romig sausje lag, ook een smaakvol hapje.
Erwin de sommelier stelde voor om twee wijntjes te schenken bij het voorgerecht, dat vond ik natuurlijk prima. Een Pinot blanc van het huis Riefle Alsace 2009 met een klein prikje op de tong en een Zwitserse Fendant gemaakt van Chasselas druiven van het huis Pentes Brulees 2008 die duidelijk mijn voorkeur genoot vanwege de mooiere aroma's. Het waren overigens beide lichte wijnen om de dun gesneden coquilles te begeleiden. Over de coquilles lag een vinaigrette van groene kruiden en komkommer en op het bord vinden we verder een coulis van pompoen in druppelvorm, Amsterdamse ui, kokkels, een bloempje (viooltje) en een takje met zeebesjes. Een hele fijne gang met subtiele smaakjes, de zeebesjes waren met name voor de mondbeleving. De combinatie met de wijn (Fendant) was prima. (9.2)
De begeleider voor de tweede gang was een Spaanse Chardonnay van het huis Raimat 2009 Vina 27, deze had lichte houtrijping maar bleef elegant en fruitig met nuances van exotisch fruit. Een stukje gebakken scholfilet met een schuim van gebakken spek en poeder (malto) van spekolie, een saus met aceto balsamico, twee bereidingen van zuurkool, een lijntje aardappelpuree en een gebakken aardappeltje. Een zuurkool bereiding had de vorm van een pepernoot maar explodeerde in de mond zodat het leek alsof je een hap zuurkool had genomen. De schuim van gebakken spek was vol van smaak en paste goed bij het geheel. De vis zou je er niet speciaal bij verwachten maar die paste goed in het geheel. (9)
We zijn al weer toe aan het hoofdgerecht, op de huid gebakken wilde eendenborst, twee loempiaatjes gevuld met eenden rillettes, twee bolletjes gefrituurde polenta, marmelade van rode ui, biet en een coulis van biet en een jus van eend. De wijn was een Corbieres van het domein Blason d'Aussieres 2005, met ruim een jaar fustrijping gemaakt van 50% Syrah, 20% Grenache, 20% Mourvèdre and 10% Carignan, een mooie volle wijn met kruidigheid. Al snel werd duidelijk dat de eend die erg mooi van structuur was zonder jasje lekkerder was dus dit heb ik maar snel uitgedaan. De marmelade en de biet bereidingen waren erg mooi in combinatie met de wilde eend en wijn, de jus was wat aan de dunne kant, misschien ben ik de laatste tijd wat teveel verwend. (8.9)
De dessertwijn was een Italiaanse Moscato d'Asti van Batasiolo een lichte fruitige mousserende wijn. Een semi freddo van pecannoot, spons van chocolade, een pecannoot, toefjes mascarpone en een bolletje sorbetijs van witte chocolade. De chocolade en noot gingen verrassend goed samen met de fruitige wijn, een mooie afsluiting van onze lunch. (8,9)
De bediening was prima, niet te formeel en er was een goede samenwerking. De gerechten kwamen op een prima tempo door en werden duidelijk van informatie voorzien.
De prijs kwaliteitverhouding was goed, het wijn arrangement was enigszins aan de dure kant 37,50 voor 4 wijnen van deze kwaliteit.
| Eindcijfer | 9,2 |
| Prijs / kwaliteit | 9 |
In twee woorden "PUUR GENIETEN"!
Het motto van het team van de Molen weten ze goed over te brengen op de gasten...
Het begint al heerlijk aan de bar met een overvloed aan heerlijke amuses.. waarna je helemaal in de mood komt om heerlijk te gaan genieten van het menu!
Aanrader is om je heerlijk te laten verrassen door het "sterrenteam" in de keuken..
(Heb ooit eenmaal a la carte gegeten, maar dan bestaat 1 gerecht uit 7 zinnen met ingrediënten, dat je niet weet wat je moet verwachten en het bijna tegenvalt...)
Je laten verrassen en overweldigen door de topproducten die ze leveren en de supermooie presentaties is echt een must!
Wij hebben genoten van een super mooie avond en nog gezellig nageborreld aan de bar.
Jong personeel, wat super gemotiveerd is en erg gezellig en ontspannen bediend..
Als je van echt lekker eten houdt, moet je er zeker een keer zijn geweest!
| Eindcijfer | 8,5 |
| Service | 8 |
| Prijs / kwaliteit | 8 |
Fantastisch! We hebben een 12-gangen menu gehad en zijn echt helemaal in de watten gelegd! Heerlijk zittend in de tuin kwamen de meest heerlijke en ook verrassende gerechten op ons af. De amuseparade was al super, ik houd daar wel van om voorafgaand aan je menu al flink verwend te woren.
Moluculair koken kan inderdaad doorslaan, maar ik vond hier de gerechten goed in evenwicht met de speciale trucs van de chef! Ik wil niet zeggen dat alle gerechten perfect waren en de wijnen waren heerlijk maar pasten niet altijd optimaal bij het gerecht, maar dit werd ruimschoots gecompenseerd door andere aspecten. De bediening was overigens aardig, natuurlijk, attent met een goed tempo in de gerechten en een luisterend oor voor de klant. Service dus uitstekend!
De rekening viel ons absoluut niet tegen gezien het aantal gangen en wijnen waar we van hebben mogen genieten.
Complimenten dus voor het team van koks en bediening.
We komen zeker terug en bedankt voor de onvergetelijke avond.
| Eindcijfer | 8,2 |
| Prijs / kwaliteit | 8 |
Heel anders dan voorheen, we aten hier zo'n 15 jaar geleden ook eens. Het moleculaire koken is verrassend en iedere keer weer wordt je uitgedaagd om alles goed te proeven. Ook de presentatie is iedere keer weer goed, met als beste vondst het make-up plateautje en de cognac met "sigaar".
Pluspunt: Het bob- of slokjes-arrangement. Ook de chauffeur kan meegenieten van de bijpassende wijnen.
Minpunten: Een paar keer werd er tegelijk drank en eten uitgeserveerd, waardoor niet altijd duidelijk te verstaan is wat er op tafel komt. Het lijkt erop dat sommige leden van de bediening niet durft te staan voor wat ze doen (haast verlegen).
Het rolstoeltoilet werd gebruikt als opslag en moest eerst nog leeggeruimd worden.
| Eindcijfer | 7,7 |
| Prijs / kwaliteit | 7 |
Het is jammer van het restaurant. Wij komen er elk jaar maar dit jaar is het echt een terleurstelling. Je legt er toch echt geld neer en de ambiance is niet meer zoals het eerst was. Personeel lacht gemaakt en het eten is niet meer van de kwaliteit van de jaren daarvoor. Kook weer als voorheen en ga terug na waar je basis. Dan kan de klant weer genieten van het eten en terug zien op een geweldige avond. Presenteer aub niet je producten op borden met LED-verlichting maar presenteer het product op een bord. Ik geloof dat Ben Mandemakers niet alleen zijn RKC moet reorganiseren maar ook zijn restaurant "de Molen". De ster is het helaas niet waardig. Het is echt jammer het was een geweldig restaurant.
| Eindcijfer | 5,5 |
| Eten & drinken | 6 |
| Prijs / kwaliteit | 5 |
Afgelopen zaterdag mijn verjaardag daar wezen vieren. Voor het eerst wezen eten in een restaurant met een ster, dus wij wisten niet wat we moesten verwachten.
Puur genieten is hun motto en dat is het zeker! We kozen voor het verrassingsmenu, 6 gangen, maar daarnaast kregen we meerdere malen amuses. Bij elkaar werden we 13 x blij verrast!
Het eten was super en prijs/kwaliteit was niks mis mee, voor wat je kreeg inclusief de drankjes die avond was de prijs zeker niet hoog.
Daarnaast is De Molen ook zeer sfeervol ingericht!
Kortom een aanrader: wij gaan zeker een keer terug!
| Eindcijfer | 10 |
| Prijs / kwaliteit | 10 |
Voor een avondvullende ervaring kun je hier absoluut terecht. Wouw, wat een heerlijkheden. In zo'n restaurant als dit moet je absoluut je laten verrassen door het verrassingsmenu van de kok...het ene na het andere engeltje piest op je tong!
Ik ben hier nu een paar keer geweest en elke keer is positief memorabel. Wellicht is de prijs wat hoog...maar daar krijg je dan ook wel iets onvergetelijks voor terug.
| Eindcijfer | 9,1 |
| Prijs / kwaliteit | 8 |
Met honger van tafel. Jammer, waren met 7 personen, a la carte gegeten en het vlees van mijn vrouw was doorbakken. Had een mooie hertehaas besteld, maar was echt helemaal doorbakken.
In zo'n restaurant, echt jammer. Wel afgerekend.
| Eindcijfer | 7,1 |
| Service | 7 |
| Prijs / kwaliteit | 7 |
We hebben heerlijk gegeten alleen vonden we de bediening beetje verwarrend.
Ontvangst begon al dat men onze naam verkeerd hadden opgeschreven met als gevolg een beginnend meisje dat zei dat we niet gereserveerd hadden. De ene ober verwaand de ander vriendelijk en een teveel aan zenuwachtig heen en weer geloop langs je tafel met daarbij slechte akoestiek.
Is het jammer, want de keuken is super.
| Eindcijfer | 7,4 |
| Prijs / kwaliteit | 7 |
J & D, en al het personeel van De Molen, hartelijk bedankt voor de onvergetelijke avond die we van het weekend gehad hebben. Het was in een woord TOP!! jullie motto PUUR GENIETEN, is duidelijk merkbaar, van ontvangst, tot het kopje koffie naar het menu, het was gewoon af. We komen zeker nog een paar keer terug
| Eindcijfer | 9,9 |
| Prijs / kwaliteit | 10 |
Een aantal maal hier gegeten! Zowel zakelijk als prive. Uitstekend voedsel in een prachtige molen waar wij steeds zeer gastvrij werden ontvangen
| Eindcijfer | 8,3 |