Eet.nu

Hip
Toegankelijkheid
Rolstoeltoegang

1. V Stratum

Gisterenavond met mijn partner bij Boreas geweest. Wat een zaligmakende avond is het geweest. Zitten nu nog na te genieten. Wij hebben gekozen voor een 5 gangen degustatiemenu met begeleidende wijnen. Vooraf een glaasje Champagne(Chardonnay) bij de gashaard. Van het begin tot het einde een prachtbeleving. Erg vriendelijke bediening met kennis van zaken. Met name de sommeliers zijn ware vinologen! Wijnen gedronken uit minder bekende wijnlanden als Oostenrijk en Servie maar zo verrassend bijzonder. Als "amateurkok" en liefhebber van buiten de deur dineren heeft Boreas mijn hoge verwachtingen overtroffen. Wow. Dankjewel Sonja en Nico & Team. Wij komen zeker terug!

2. Caroline van der Linden

Op 13 december jl. werden wij -een groep collegae van 34 personen- warm welkom geheten door mevrouw S. Boreas en haar team. Het was een fantastische avond. De gerechten waren oog- en tongstrelend en alhoewel de groep groot was geschiedde de bediening perfect. Heel veel dank voor deze verwennerij.

3. Marc

Zeker heerlijk gegeten. Mooie avond uit. Lekkere wijnen. Wat voor mij ontbreekt is de echte sfeer. De inrichting is in het restaurant gedeelte toch wat kil. Verlichting wat gedateerd. Vandaar voor sfeer maar een 7. Nogmaals, eten is er perfect.

Eindcijfer 8,9
    Sfeer 7
  4. Marcha

Ik heb hier gister mogen eten met mijn partner. Wat een geweldige ervaring! Alles was tot in perfectie samengebracht tot een geheel. De gastvrijheid, fantastische bediening, de huiselijke en warme sfeer worden bij Boreas samen gebracht met verfijnde smaken, perfect passende champagne (in ons geval) en leiden tot een magische avond.

Een diner bij Boreas is zoveel meer dan genieten van eten, het is een totale beleving!

5. adriaan

Met wat druilerig weer naar Heeze voor een memorabele lunch. We settelen ons in de luxe lounge ruimte aan de open haard, Jessica de sommelier neemt het aperitief op. We kiezen de droge witte Chileense PX 2010 (die we kennen van de zoete sherry) van het huis Cucao. Een mooi rijk aroma met hints van amandel en sinaasappel, complex en elegant in de mond. De amuse hapjes worden uitgeserveerd, een bolletje Luchtige soja van yuzu met zwarte sesam en een puntzakje met krokante graansoorten, op een driehoekige tegel cilinder tartaar van tomaat en yoghurt, een lepel met verse kaas, kerrie, galanga en limoen en een kroepoek met champignon, crème van cantharel en poeder van blauwe spar. Mooi uitgebreid smakenpalet waar de mond van opwarmt en die de geheimen van de rijke wijn ontluikt.

We gaan naar tafel voor de luxer amuses. We kiezen een tafel bij het raam, keurig ingedekt met fijn linnen, elegant zilverwerk en mooie glaswerk. Peter Paul de andere sommelier presenteert de begeleider voor het voorgerecht. Een Portugese Vinho Verde 2010 van het huis Vinhos Norte gemaakt van Loureiro, stuivend floraal aroma met sprankelende frisheid, lichte elegante afdronk.

De eerste amuse die we nog met de PX combineren is een bolletje gumbave mousse met een vulling van oester op een schijfje appel in een subtiel soepje van iki-bier en mint. Een erg verfijnde smaakbeleving, zalig.

De tweede amuse was een lust voor het oog een een streling voor de tong. Bonbon en quenelle compote van pompoen, met structuren van maïs en groene curry, zilveruitje en popcorn. De bonbon was van witte chocolade en de kern was bevroren, een tweetraps beleving. De popcorn was in smaak en structuur een aangename aanvulling. Een top vegetarisch gerecht.

Het voorgerecht is opgebouwd rond twee quenelles heerlijke noordzeekrab. Twee luchtige cilinders met een hint van gember met hierop ieder een plakje tonijn, quenelle avocado ijs op gepofte wilde rijst, avocado schijfjes, crème van soja en gel van gepekelde gember. Wat een subtiliteit! (9,8)

De wijn voor het eerste hoofdgerecht wordt uitgebreid door Jessica ingeleid. Een absolute topper uit Hongarije van het huis Bussay gemaakt van Szürkebarát (pinot gris) 2008. De wijn wordt ondanks zijn leeftijd eerst nog gedecanteerd om het aroma wat te verzachten. Indrukwekkende neus met tonen van fruitige toffee en overrijp fruit, in de mond complex en een lange afdronk. Uit de keuken wordt een aardewerkschaal met de vorm van een vis , met dubbele bodem, waarin een prachtig stuk gegaarde tarbot, gepresenteerd. Onder de geperforeerde bodem ligt specerijen mengsel dat de vis verrijkt met een subtiele smaak. De vis gaat terug naar de keuken om gefileerd en gegarneerd te worden. Een verfijnde limoenbotervinaigrette met hints van kerrie, gegrilde sint jakobsmossel, cilindertje gebakken brood verzadigd met sap en een groenten garnituur met groene asperges en bospeen . Een hemels gerecht, wederom zeer subtiel en verfijnd een echt meesterwerk. En wat een excellente combinatie met de wijn! (9.9)

De wijn voor het tweede hoofdgerecht wordt weer door Peter Paul van technisch commentaar voorzien. Een spierballenwijn uit Italië, Montefalco rosso 2007 van Colpetrone, een blend van 70% Sangiovese,15% Sagrantino en 15% Merlot. Donker robijnrode met tonen van kers en braam en hints van vanille, in de mond krachtig met enige kruidigheid en een droge lange afdronk. Uit de keuken drie bereidingen van Hollandse haas, rug met super cuisson en bestrooid met stukjes pistache, medaillon van de bout met cumberlandsaus en aan een botje in een kogel gestoofde hazenbout. Onder de rug een bedje van romige schorseneren met spruitenzalf een druppels gel van Vacherin Mont d’Or kaas. De rug was de topper met een rijke maar niet te zware wild smaak, frappant was dat de witte Hongaarse wijn bij dit vlees overeind bleef. De rode was krachtig in kon de combinatie prima aan. Het vlees had af en toe een hint van chocolade, super lekker weer (9,8)

De dessertwijn mag geschonken worden en Jessica verteld er weer een uitgebreid verhaal bij. Uit Duitsland (Pfalz) een Sweetheart 2010 van Oliver Zeter gemaakt van laat geplukte Sauvignon Blanc. In de neus tonen van passievrucht en citrusfruit, in de mond mooie zuren die bij het gerecht op rode grapefruit gaan lijken en een ronde fruitige lange afdronk. Het pre dessert bestaat uit een roos van lychee met een granité van mango, quenelle ijs van kokos, sap van verse passievrucht en druppels gel van galanga. Een mooie overgang van de stevige haas naar het zoet-zure dessert.

Op het bord weer een mooie compositie waarbij de halve citroen meteen opvalt, gelukkig is het schijn wat bedriegt. Hij is gemaakt van een citroenmousse ondervuld met wat citroen compote, verder nog een schijf gemarineerde citroen, stukje gekonfijte citroen, quenelle yoghurtijs, blokjes van witte chocolade, druppels basilicum en met gin afgewerkt met enkele anijscressjes. Mooie zuren die uitstekend samensmelten met de wijn en die worden afgewisseld met de kruidige basilicum druppels. Genieten ten top. (9.7)

Als afsluiter de espresso, als friandise pralines op een lepel en in een kom blokjes kersengelei met “eau de vie” van gewurztraminer. Vooral de blokjes zijn erg lekker. Hierna nog een bord met een vijftal heerlijke petit fours en alsof het niet op kon nog een chocolade lolly gevuld met ijs. Helemaal voldaan kun je dan om de rekening vragen.

De bediening is prima, onder het toeziend ook van Sonja de maître loopt alles tot in de puntjes verzorgt zonder het bourgondische uit het oog te verliezen. Twee sommeliers als hoofdrol spelers maken het feest compleet, super enthousiast vol met kennis en talent. Peter Paul is meer gericht op het technische gebeuren achter de wijn terwijl Jessica meer een allemansvriend is die ook de minder gepassioneerde wijnliefhebber aanspreekt. Prima verhalen over smaken die je te wachten staan en algemene informatie met een vleugje romantiek trekken de aandacht.

Prijs kwaliteit is uitstekend, ondanks de DWTS aanbieding is er geen enkele concessie gedaan aan de kwaliteit, chapeau! Nico de chef blijft perfectioneren en verfijnen, de 19 punten bij Gault Millau zijn dik verdient. Tot de volgende keer, bedankt!

6. Niek van Oijen

Nooit gedacht dat al mijn restaurantbezoeken nog overtroffen konden worden, maar de "familie Boreas" heeft het waargemaakt. Een zeer gastvrije ontvangst, voortreffelijke gerechten met unieke bijpassende wijnen uit verrassende landen, afgerond met een zeer vriendelijke en deskundige bediening. Fantastisch!

7. anita schavemaker

Voortreffelijk gegeten, menu was echt subliem. Bediening is vlot en leuk. Grote klasse. Anita Schavemaker

8. Jose

Ongelooflijk zo lekker gegeten! Heb gegeten met m'n ogen dicht om nog beter te kunnen genieten. Complimenten, wat een culinaire belevenis! Echt klasse!

9. Omère

Inmiddels al weer een tijd geleden dat wij er gegeten hebben.

Ik ben snel klaar met deze recensie, in een woord, super, geweldig kan niet beter alles top. Het is er gewoon een feestje.

10. Erik

Als bevoorrecht Heezenaar ken ik Nico en Sonja al bijna 10 jaar. Oktober vorig jaar heb ik de stoute schoenen aangetrokken en hun uitgenodigd om nu de rollen eens om te draaien en bij ons thuis te komen eten. Ik ben zelf al 33 jaar een verwoed hobby-kok dus was het voor mij een grote uitdaging. Nu ze leven nog dus dat viel reuze mee, alle gekheid we hebben een fantastische avond gehad samen. Als tegenprestatie mocht ik een dag meewerken bij hun in het restaurant met mijn vriend Marcel en mijn zwager Gerard. Wat hebben wij genoten en mensen wat is dat hard werken, nu weten we pas echt wat het is om een dergelijk restaurant te runnen. Alle medewerkers daar zijn super gemotiveerd en willen alleen maar het beste voor hun "gasten". Alle recenties hiervoor kloppen het is ongetwijfeld een van de beste restaurants van ons land en zeker van Brabant en laten ze nu lekker in Heeze zitten wat een geluk. Nico en Sonja de kracht van jullie is dat je jullie gasten weet te verwennen in alles en daarbij met twee benen op de grond blijft staan zonder sterallures. En wat een dreamteam Nico, Guus, Yorgos, Hielke, Jaap en Richard in de keuken en Sonja en Sandra in het restaurant gaat er allen heen want u zult nooit teleurgesteld worden!

11. Stefan Geurts

Afgelopen zaterdagavond een paar uur in de hemel doorgebracht!

Na een lange warme dag aan het begin van de avond vertrokken naar Heeze met een heerlijk diner in het vooruitzicht.

Prima parkeergelegenheid tegenover de zaak, dit is niet altijd en overal vanzelfsprekend, het begon dus al top.

Vervolgens met mijn vrouw en gewapend mét zonnebril naar het terras geleid door de gastvrouw, waarbij we kort ook even de zaak zelf hebben kunnen bewonderen. Een fantastisch interieur. Ook bij slecht weer is het hier binnen ongetwijfeld genieten!

Een werkelijk schitterend terras achter de zaak, met mooie tafels, comfortabele stoelen, uitstekende bediening.

Hier dus nog even genieten van de laatste felle zonnestralen van de dag.

Vervolgens 1 groot feest, een heerlijk aperitief (voor de BOB zelfs alcoholvrij), sublieme amuses en een geweldige kaart, tot aan de koffie met kleine lekkernijen aan toe!

Wat is dit een mooie zaak met een geweldige keuken en dito bediening. Ook de prijs/kwaliteit verhouding is dik in orde.

Dit niet even een hapje eten, dit is een culiniare topavond!

Een avondje Boreas is zeker voor herhaling vatbaar.

Ik weet al waar ik dit jaar mijn trouwdag ga vieren!

12. paul vd. ven

Elk woord haalt je aandacht weg bij wat het bij dit restaurant is; een heerlijkheid des hemels!

Keep on doing the good work Boreas!

13. Ton van Zon

Vrijdag 29 april 2011 werden wij uitgenodigd door de vriendin van onze zoon, Guus van Zon, die kok is in restaurant Boreas. We werden hartelijk ontvangen door de gastvrouw. En hebben toen meteen ervoor gekozen, om ons te laten verrassen door de keuken. Nou, daar hebben we geen spijt van gehad.

De borden zijn mooie plaatjes. De gastvrouw vertelt bij iedere gang wat de keuken klaargemaakt heeft. En dan begint het feestje pas echt, het proeven. Alles wat op je bord ligt, proef je ook echt apart, wat een pure smaken.

Ook de wijnen die erbij geschonken werden zijn heerlijk. Op aanraden van het vriendelijke personeel, niet echt bij iedere gang een andere wijn, maar gegroepeerd, omdat we anders wel erg veel zouden krijgen. Een goede aanrader bleek achteraf.

Ik begreep nooit zo goed, waarom mijn zoon zo graag in een sterrenrestaurant wil werken. Het geeft hem een kick om op zo'n gepassioneerde manier met smaken en gerechten bezig te zijn. Nu begrijp ik dat wel. Een avondje naar restaurant Boreas is niet zomaar een avondje eten, maar een avond proeven en genieten van culinaire hoogstandjes. En dat vinden wij niet alleen omdat onze zoon er kookt.

Didi Boukens, en Ton en Hanny van Zon.

Eindcijfer 9,8
  14. Peter

Meermalen hier gegeten, of beter gezegd: genoten! Zowel zakelijk als privé een aanrader. Niet voor niks beloond met 2 sterren en met een opvallend goede prijs/kwaliteit verhouding.

15. Herman

Dit restaurant heeft niet voor niets 2 Michelin sterren. Het is ook nog opvallend goed betaalbaar. Je kunt eten in een ontspannen sfeer en je hoeft echt niet in een driedelig kostuum te verschijnen. Daarnaast zijn er ruime parkeermogelijkheden.

16. Ellen

Wij eten hier regelmatig en het eten is hier altijd van een constante, hoge kwaliteit. De smaken van de verschillende ingredienten passen perfect bij elkaar. Natuurlijk beoordeel je gerechten ook op je eigen smaak, maar ik ben hier nog nooit teleurgesteld! Ook de wijn-spijs combinatie is hier altijd goed. De bediening is altijd ontzettend gastvrij. Bij een restaurant als dit behoort natuurlijk altijd een bepaalde mate van formeelheid, maar ze voelen precies aan hoe de sfeer aan tafel is bij de verschillende gasten en spelen daar perfect op in. Boreas heeft een warme aankleding. Modern, met natuursteen in de ontvangstruimte en de lobby, warm en knus in het restaurantgedeelte. Leuke schilderijen aan de muur en prachtige bloemdecoraties in het restaurant. De prijs/kwaliteit is voor een restaurant als dit heel goed. Zoals al gezegd komen we hier regelmatig en we zullen ook zeker nog vaker komen!

17. sander

Dit restaurant is een mekka voor de lekkerbek. De gerechten tonen een grote diversiteit aan smaken zonder dat het geforceerd overkomt. Naast de voortreffelijke keuken is ook de ambiance en bediening van een ongekend hoog niveau. De crew weet over te komen alsof je bij hen thuis komt. Een absolute aanrader!

18. Roanne

Bij dit restaurant klopt het allemaal, ambiance, prijs/kwaliteit en gastvriendelijkheid, kaaswagen is zeker een aanrader. Voortreffelijk gegeten!

19. peter

Buiten het, vanzelfsprekend, fantastische menu was ik erg onder de indruk van de wijn-gerecht combinaties. Prima sommelier.

Voor dit niveau niets te duur.

Sfeer 8
  20. huub narinx

Altijd weer een culinaire ontdekkingsreis bij Boreas. Nico tovert de meest verfijnde verrassingen op tafel en Sonja verzorgt de gasten met haar team met veel liefde en passie. Verrukkelijk gewoon!

21. sander

Dit is echt een topper.

Echt lekker eten, waar je echt van geniet.

Zeer mooi restaurant, lekker ruimtelijk en een top keuken.

Goede sfeer en uitstekende bediening.

Perfect voor een avondvullend diner.

Eindcijfer 9,2
    Prijs / kwaliteit 8
  22. ROBERT

Dit restaurant is een blijvertje, Nico tovert geweldig mooie gerechten uit de keuken. Hier kan je een hele avond genieten.

Geweldig die Limburgse gezelligheid in brabant.

Superrrrr.

23. Erik

Nicao weet altijd weer je opnieuw te verassen, zijn al vele malen hier wezen eten en nog nooit teleurgesteld. Sonja is het zonnetje in huis en heeft altijd tijd en interesse in haar gasten. Kortom hier kun je als culinaire liefhebber niet omheen. Ben blij voor ons mooie dorp Heeze met zo'n geweldig restaurant. Zeker 2 sterren niveau.

24. fred

Zeer goede keuken. Gemoedelijke sfeer en iedere keer weer verrasend,2 sterren waard.