Gouwe Groef "GEWOON LEKKER!!!!"
Parkeren kan gratis in de blauwe parkeerzones met parkeerschijf, maximaal 2 uur. Na 20.00 uur en op Zondag geen parkeerschijf meer nodig.
Station Enkhuizen op loopafstand ca. 5 minuten.
In het hartje centrum aan de gezellige winkelpromenade
van Enkhuizen, vind u restaurant "de Gouwe Groef "
Het restaurant is gevestigd in een monumentaal pand
uit ca. 1640, dat valt onder beschermd stadsgezicht
Genieten van eigentijdse gerechten van zowel vlees
als vis of vegetarisch in een nostalgische omgeving,
dat is in het kort restaurant "de Gouwe Groef "
Het gezellige restaurant met open keuken bied plaats
aan circa 50 gasten. U kunt kiezen om aan tafel te
dineren of aan de eetbar met uitzicht op de keuken.
Naast de uitgebreide kaart met tal van vis, vlees en
grill specialiteiten, is er ook een wisselend
maandmenu en diverse vegetarische gerechten
Restaurant "de Gouwe Groef " gewoon ouderwets
lekker en gezellig eten !!!!!!!!
Leuke sfeer, vriendelijke bediening en super goed eten !!
Een aanrader !!
| Eindcijfer | 8,5 |
| Prijs / kwaliteit | 9 |
Na een hele gezellige dag met mijn vriendin in Enkhuizen te zijn geweest wouden we lekker ergens kunnen eten
en toen kwamen we dus de Gouwe Groef tegen dus wij naar binnen en werden ontvangen door gezellige bediening die ons meteen ons tafeltje wees en wat te drinken aanbood en even later dat we even zaten en geinstalleerd waren de kaart bracht waarna we heerlijk hebben gegeten. Van alles was er alleen een beetje teveel maar ja als dat je klacht is...
Na het eten besloten ik en mijn vriendin nog even wat te drinken aan de bar waar het heel gezellig werd en we nog een aantal uurtjes zijn blijven hangen en gepraat met de eigenaar en eigenaresse van de zaak.. Helaas zijn ik en mijn vriendin rokers dus moesten we af en toe evan naar buiten om een sigartje te roken maar met de hitte lamp die ze daar hebben hangen is dit echter geen enkel probleem..Ik en mijn vriendin hebben daar een geslaagde afsluiting gevonden voor een heerlijk dagje Enkhuizen (Wij komen zeker terug).
Jan en Conny bedankt voor de leuke avond.
Groetjes Eva en Michael uit Amstelveen
| Eindcijfer | 9,1 |
| Sfeer | 10 |
| Prijs / kwaliteit | 9 |
Heerlijk gegeten en goede bediening en een terras met verwarming.
Niks mis mee.
| Eindcijfer | 8 |
| Service | 8 |
| Prijs / kwaliteit | 8 |
Na het lezen van de recenties op deze site zijn we bij dit restaurant gaan eten. Als eerste viel ons op dat er weinig aan sfeer in het restaurant is. Geen achtergrondmuziekje, je kan iedereens gesprekken verstaan. De voorgerechten waren opzich lekker, niet bijzonder en niet erg vers. Verse jus d'orange was er niet (wat m.i. toch altijd wel in een restaurant aanwezig moet zijn). Bij de hoofdgerechten (ook niet erg bijzonder) werden groenten en aardappeltjes geserveerd. De groenten waren totaal niet vers (spruitjes helemaal doorgekookt en de worteltjes komen duidelijk uit een pot en daarna nog doorgekookt). De aardappels lagen er ook al een tijdje, helemaal taai en niet krokant. Kwam ook geen sausje bij en toen we wilden vragen om mayonaise moesten we heel lang wachten voordat we de aandacht van de serveerster hadden. Nagerechten waren wel lekker. Service was niet goed. Al met al vonden we het zonde van het geld (het is zeker niet goedkoop) en waren we veel liever naar een ander restaurant gegaan. Voor ons dus de eerste en de laatste keer bij de gouwe groef.
| Eindcijfer | 1,2 |
| Eten & drinken | 1 |
| Sfeer | 2 |
| Service | 2 |
| Prijs / kwaliteit | 1 |
He, he het is er eindelijk van gekomen.
Al jaren roepen vrienden daar moet je eens gaan eten als je in Enkhuizen komt en ze hadden gelijk.
Vanaf het moment van binnenkomst tot het vertrek zijn we supervriendelijk geholpen door de eigenaars en het personeel.
Het eten was erg lekker en na het eten hebben we nog even wat gedronken aan de bar.
Dat had een nadeel, het liep al in de kleine uurtjes toen we naar huis gingen, maar ja gezelligheid kent geen tijd.
Nog bedankt,
Jacob en Lisse.
| Eindcijfer | 9 |
| Sfeer | 9 |
| Prijs / kwaliteit | 9 |
Niet zomaar vaste klanten geworden!
Jaaaren in Enkhuizen gewoond, en dus dag 1 van de Gouwe Groef meegemaakt en vanaf die dag vaste klanten geworden.
Heerlijke gerechten, vlees en vis perfect voorbereid, goede bediening, zeer gezellige en warme sfeer dankzij de zeer sympathieke kok en zijn vrouw/de eigenaren...en niet te vergeten de warme Kerstdagen met heerlijke menu's...
Voor je het weet hoor je bij de "familie"!
Een aanrader voor alle toeristen die in Enkhuizen komen en ook voor alle Enkhuyzers die verstand van "cuisine" hebben!
| Eindcijfer | 10 |
| Eten & drinken | 10 |
| Sfeer | 10 |
| Service | 10 |
| Prijs / kwaliteit | 10 |
Heeeeeeeeeeeeeeeeerlijk gegeten.
Spontane bediening en een heerlijk terras met verwarming waar je nog ff lekker kunt afzakken.
Wij komen zeer zeker terug.
Veel liefs en ga zo door jaap en marijke.
| Eindcijfer | 9 |
| Sfeer | 9 |
| Prijs / kwaliteit | 9 |
Vriendelijk personeel, heerlijk eten...
We komen er regelmatig, dus zegt genoeg!
| Eindcijfer | 7,6 |
| Service | 8 |