Eet.nu

Restaurant 't Arsenaal in Deventer

U kunt alvast 'voorproeven' op www.restaurantarsenaal.nl

Foto's van dit restaurant

Bib Gourmand
Omgeving
In het centrum
Ambiance
Kindvriendelijk, romantisch, rustig en gezellig
Kinderen
Vermaak en kinderstoel aanwezig
Toegankelijkheid
Rolstoeltoegang
Diëten
Glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, biologisch en vegetarisch
Voorzieningen
Terras, honden toegestaan en catering
Prijzen
  6. za: 17:30-22:00
  7. zo: gesloten
Personeel
Parkeren

Parkeerplaatsen (P) op Nieuwe Markt en Grote Kerkhof.

OV

Op slechts 5 minuten loopafstand van NS Station Deventer.

Omschrijving

Restaurant ’t Arsenaal aan de Nieuwe Markt in Deventer is gehuisvest in twee bijzondere, monumentale panden. Het ene gedeelte is een overblijfsel van de sacramentskapel van de Mariakerk, een 3-beukige hallenkerk. In dit gedeelte bevinden zich de bar en een restaurantgedeelte op de eerste etage. In het andere pand is op de begane grond een restaurant met een open keuken gevestigd. In de romantische binnentuin van ’t Arsenaal, het voormalige middenschip, kunt u op zomerse dagen sfeervol lunchen en dineren. De oude, in gotische stijl opgetrokken kerkmuren doen u dromen van een plek in Frankrijk.

In de keuken van ’t Arsenaal wordt met trots en liefde gekookt, de stijl is Frans/Mediterraan te noemen. Er wordt uitsluitend met verse, eerlijke en regionale producten gewerkt. Zo komt ons lamsvlees van Lombok uit Schalkhaar, is onze kaasplateau samengesteld door Kaashandel ‘de Brink’ uit Deventer en betrekken wij ons rundvlees van Boerderij De Kuiper in Dalfsen. Kortom: onze menukaart gaat met de seizoenen mee en dat zorgt steeds weer voor nieuwe, culinaire verrassingen.
Wij doen er samen met onze medewerkers alles aan u een onvergetelijk verblijf te bezorgen: dat is immers gastvrijheid! De laatste jaren wordt ons restaurant in toonaangevende bladen vermeld (Gault Millau, Michelin Gids, Special Bite) en sinds 2005 worden wij bekroond met een Bib Gourmand. In restaurants met een Bib Gourmand eet u een kwalitatief driegangen menu voor maximaal € 35,- per persoon. Deze vermeldingen hebben wij mede te danken aan onze medewerkers en aan u als gast. Wij kunnen niet anders dan trots zijn.

Met vriendelijke groet,
Rob en Yolande Emaus

1. Joost

Tot nu toe 1 keer gegeten, maar genoten van het gehele plaatje! In ieder geval zeer gastvrij! Ga zeker spoedig terugkomen.

Eindcijfer 7,7
  2. Martje

Al meerdere keren hebben wij gegeten bij het Arsenaal en het is altijd weer een traktatie!

Het is vaak lastig om te kiezen tussen de menu's, omdat er zoveel heerlijke gerechten bijstaan. Gelukkig zijn ze zo aardig om je onderdelen van de verschillende menu's te laten combineren! De gerechten zijn iets bijzonders; mooie combinaties van smaken en precies goed bereid.

Hier neemt men echt de tijd voor je. Dat begint al bij de bediening, die je altijd welkom doet voelen en goede uitleg geeft bij de gerechten en wijnen. En de koks nemen ook de tijd, zodat je altijd een perfect gerecht voorgeschoteld krijgt. Hier staan koks met passie, dat merk je gewoon!

De wijnen zijn meestal heerlijk (hangt natuurlijk ook gewoon van je eigen smaak af) en worden kundig gecombineerd met de gerechten; het wijnarrangement is dus een aanrader.

Prijs-kwaliteitverhouding is heel redelijk, zeker omdat je hier echt een bijzondere avond zult hebben. Waarschijnlijk de beste tent van Deventer.

Eindcijfer 8,8
  3. Sylvia

We gingen altijd graag eten bij het Arsenaal. Helaas zijn de laatste 2 keren niet goed bevallen. Het eten smaakte goed maar de proportionering was zo dat aan het eind van de avond we de neiging hadden om onze trek nog even te stillen bij de snackbar... Die laatste 2 keer waren wel bij thema-avonden, maar dat moet niet uitmaken vind ik.

Misschien verkeerde bezuiniging?

Eindcijfer 6,4
  4. Martin k

Gisteravond heel lekker gegeten, goeie kok, zeer prettige bediening, ontspannen sfeertje, voor herhaling vatbaar, gaan wij zeker doen!

Eindcijfer 10
  5. Pieter

Heerlijke menuutjes, prima betaalbaar en zeer goede bediening. Gastvrij en gezellig.

Eindcijfer 8,6
  6. Ingrid en bert

We hebben heerlijk gegeten en genoten van het wildmenu, vergezeld van een passende wijn.

We komen hier vaker en het is altijd weer een culinaire verrassing. De bediening ervaren wij steeds als erg vriendelijk en kundig.

Kijk eens op de nieuwe website van het restaurant en neem vast een voorproefje!

Zeer aan te bevelen!

Eindcijfer 8,5
  7. Nicole

Echt een super lekkere lunch gehad na het registreren van ons partnerschap!

Bediening meer dan vriendelijk.

Goed Geregeld!

We komen zeer zeker terug.

Eindcijfer 10
  8. Marco

Lekker eten, goede bediening. Ga zo door meneer Nales!

Eindcijfer 8,2