Eet.nu

Brasserie "De Zwaluw" TEXEL in De Koog

Hét kleinste restaurantje van Texel, maar................

Foto's van dit restaurant

9,7
Omgeving
Bij het bos
Ambiance
Rustig, huiselijk, gezellig, nostalgisch, romantisch en klassiek
Kinderen
Kinderstoel aanwezig en magnetron (voor kindervoeding)
Diëten
  6. za: 18:00-21:00
  7. zo: 18:00-21:00
Personeel
Parkeren

Eigen vrije parkeerplaatsen bij het hotel.

Bij een volle parkeerplaats heeft u altijd de mogelijkheid tegenover "de Zwaluw" uw voertuig in aller rust toch te kunnen parkeren.

OV

Bushalte direct op 150 meter lopen van het hotel.
De Bussen naar de badplaats De Koog hebben het nummer 28.

Tevens heeft "de Zwaluw" een eigen taxitarief bij de huistaxi.
Taxi Botax op Texel verzorgd graag en goed verzorgd, met hun luxe limousines uw rit van en naar "de Zwaluw".

U kunt de taxis zelf reserveren als u wilt onder het nummer 0222 - 315888

Omschrijving

Brasserie De Zwaluw, het kleinste restaurantje van de Koog (TEXEL) maar met een goed aanzien, en zelfs de tweede plaats behaald in de competitie Restaurant van het jaar 2011. Om de drie dagen, maken wij een nieuw afwisselend nieuw driegangen keuze menu voor u als gast klaar.
Dus voor echt en smakelijk een avond genieten, is de Brasserie het adres voor u op het eiland TEXEL.

Wij nodigen u van harte uit om een bezoek te brengen aan onze Brasserie. Wij zullen er zorg voor dragen dat u een aangenaam verblijf heeft en dus nog vaker in De Zwaluw zult willen zijn om ons te bezoeken. Even een belletje voor een reservering raden wij zeker aan om een eventuele teleurstelling te voorkomen, wij zijn immers niet voor niets het kleinste restaurant van De Koog (TEXEL)
Wij hopen u dan ook binnenkort te mogen verwelkomen, en u meenemen naar een wereld van goede spijs en drank.

uw gastheer. Sven Mayweg
uw kok. Fred F. Bakker

IN HET VOOR EN NASEIZOEN ALLEEN OP VRIJDAG,ZATERDAG EN ZONDAG GEOPEND !!

1. Sabine

Deze Brasserie hoort bij het gelijknamige hotel. Elke 3 dagen is er een keuzemenu met 3 voor/hoofd/nagerechten. Het is een klein, knus restaurant met een geweldig vriendelijke gastheer. Hij maakt graag een praatje en werkt efficient, het ontbreekt je aan niets.
    De gerechten zijn mooi opgemaakt en smaken heerlijk. Het zijn verse gerechten met verse ingredienten. De kok kwam soms zelf de gerechten opdienen en maakte dan ook een praatje. Ik begrijp wel waarom dit restaurant zo populair is en snel volzit!

2. Sylke

Super gezellig huiselijk restaurant.
    Fantastische goede bediening. En meer als voortreffelijke keuken.
    De gastheren Fred en Swen bezorgen je een fantastische culinaire avond.
    Al met al een super avond.
    Echt een aanrader.

3. Cynthia

Zeer goed eten en waar voor je geld! Om de 3 dagen wordt de menu kaart veranderd dus mocht je hier een week zitten zoals wij kan je elke dag wat anders eten! De bediening is fantastisch en niks op aan te merken! Het restaurant geeft een warm en huislijk gevoel!! Al met al super gegeten voor een mooi prijsje!!!!

4. A. Klaassen

Echt een super leuk restaurant(je) met heerlijk eten. Er is hier echt een huiskamersfeertje met een fantastische bediening/kok.

5. Ton Soons

Een culinaire verrassing van sterrenniveau in een heel persoonlijke huiskamersfeer met bijzonder aardige en persoonlijke gastheren die ons met plezier en passie echt een topavond hebben bezorgd.
    Reserveer want het is echt maar een "huiskamer"!

6. Ben en Paula Kloosterman

Een geweldige maaltijd gekregen van culinaire kwaliteit en vriendelijke bediening
    Zeker de moeite waard voor wéér een volgende keer

Bedankt Fred en Sven

7. Caféma

Wij komen hier zakelijk, echter 'simpel' eten is niet mogelijk in de positieve zin van het woord! Culinair zeer hoogstaand.
    Elke keer weer super om hier te zijn! Zeer gastvrije en gedreven gastheren, altijd met een glimlach en grapje...

8. Luc en Christel

Via deze site dit gezellige restaurantje gevonden. Na de eerste avond, direct een volgende avond gereserveerd. Wat een heerlijkheid; voortreffelijke prosecco als aperitiefje, overheerlijke gerechten met bijpassende wijntjes, een warme en zeer gezellige sfeer met fantastische gastheren. Kortom....voor ons een cullinair hoogstandje!! Ook prijstechnisch niets op aan te merken. Wij hebben enorm genoten! De volgende keer als we op Texel zijn, komen we zeker terug!

9. Koen & Joyce

Op aanraden van vrienden hier gaan eten en ze hebben niks teveel gezegd. Erg leuke sfeer en ambiance. Daarbij lekkere gerechten en voor ieder wat wils. Ook de rose prosecco is iedereen aan te raden!

Eindcijfer 9,6
  10. Fam. Ros

Wat een geweldige avond hebben wij hier gehad.(31 maart 2012) Sven is een prima gastheer en weet een sfeer te scheppen waarbij je je echt "thuis" voelt. Het eten was erg lekker en ook de Italiaanse rose prosecco was prima. Compliment voor jullie twee dat je dit zo weet te bereiken. Bedankt en wie weet tot ziens.
    Jasper,Marjo,Niels en Rachella.

11. herman en ingrid

Fantastisch weekend gehad in Hotel de Zwaluw, wat hebben wij genoten van het heerlijke eten en de gastvrijheid !
    Nogmaals bedankt en we komen zeker terug !!!
    Herman en Ingrid

12. bkt

Werkelijk vakmanschap. Zowel gastheer als kok waren zeer vakkkundig en uitermate vriendelijk. Via email aangekondigd dat wij wat te vieren hadden en hier werd bijzonder goed op ingespeeld met 2 prosecco van het huis, extra kaarsen en bloemen.
    De gerechten waren van hoge kwaliteit. Met name de voor- en nagerechten. Bovendien waren de porties riant te noemen.
    De gastheer was deze avond de uitblinker; wij kregen de kans om meerdere dingen te proeven en te vragen.
    Al met al zelden zo'n mooie dineravond beleefd. Het wederbezoek kan ons niet snel genoeg voorkomen.
    NB. de prijs voor zo een mooie avond, valt erg mee.
    Een klein verbeterpunt: de muziek mag wel iets harder, gezien het compacte formaat van het restaurant.

13. Patricia & Niels

Het eerste restaurant dat van ons een tien verdient! Heerlijk gegeten, meesterlijke wijntjes, warme sfeer en perfecte gastheren! Compleet voorzien van 3 gangen diner, aperitief , wijn, Juttertjes voor 50.- euro pp. Dus ook prijstechnisch een goed restaurant. Wij hebben ontzettend genoten! In oktober komen we graag weer terug.

14. sonja dijkstra

Woorden zeggen niet genoeg. Het was perfekt, bediening top, eten top, gewoon een topavond gehad. En ook het afrekenen was top. Komen hier zeker nog eens terug. Bedankt

15. Tom & Dianne

Een weekendje Texel via internet 'blind' geboekt. Bleek een schot in de roos! Hospitality samen met passie voor koken vormen het ingrediënt voor fantastische dagen in 'de Zwaluw'.
    Fred en Sven bedankt voor deze culinaire en warme ervaring op een koud en mistig Texel.

Eindcijfer 9,8
  16. P

We kregen dit cadeau van onze kids. We hebben ontzettend genoten van het heerlijke eten en de hartelijke bediening. Een top avond en een aanrader.

Eindcijfer 9,7
    Prijs / kwaliteit -
  17. Brigitte en Igno

Wat een verrassing! Via internet dit restaurant gevonden en gereserveerd. Het overtrof echt alle verwachtingen , het eten was voortreffelijk! We voelden ons als gasten bijzonder welkom en werden gigantisch in de watten gelegd. Kortom er zit niks anders op dan vaker naar Texel te gaan om dit nog eens mee te maken.

18. Bas en Chrisja

Heerlijk gegeten in dit kleine, sfeervolle restaurant. Geweldige bediening en smaakvolle gerechten welke bereidt worden met liefde en passie. Het restaurant is kleinschalig waardoor men als gast heerlijk in de watten wordt gelegd.
    Goed eten voor weinig geld, heerlijke wijnen passend bij de gerechten.
    Een aanrader!!!

19. Johan en Annelies

We waren op zoek naar een restaurantje in de Koog.
    Uitgekomen bij de Zwaluw. Erg genoten van het eten en het fantastische gastheerschap. Genieten! Super combinatie van keuken en bediening! Zeker voor herhaling vatbaar!

20. Gertje

Een voortreffelijk restaurant met een zeer goede keuken en service een echte aanrader als je op Texel bent voor een zeer goede prijs heb je een 3 gangen menu.

Fred en Sven ga zo door jullie zijn geweldige mannen.

21. Van Der Zee

Heerlijk drie gangen menu gegeten, de keuze uit de drie menu's was erg lastig want alles zag er even goed uit!

De wijze van ontvangst en de persoonlijke benadering zorgen voor een onvergetelijke avond, zeker tot snel!

Eindcijfer 9,1
  22. René

Wat is het elk jaar weer een feest om te gast te zijn bij Fred & Sven.

Voortreffelijk eten, heerlijke wijnen, leuke spontane bediening en een prettige ambiance.

23. Yuri

Een heerlijk restaurant met een fijne en goede service! Een aanrader en waar voor je geld. Begin hier dan ook zeker met een prosecco of een goed glas wijn in de tuin...

Eindcijfer 9,2
  24. Conny en petra

Dit is genieten! Een 10 door de prima keuken en bediening en natuurlijk het prima eten! Zeker terug komen.

25. Wim

Goed lamsvlees. Lekkere prosecco. Ik eet hier elk jaar als ik op vakantie ben in Texel en het is supergoed.

Gezellig gemoedelijk kleine kaart maar super smaak.

26. Bart

Vanavond perfect gegeten. Het driegangenmenu was erg goed. Vooral de lamsgerechten zijn aan te bevelen. Voor onze dochter van 3 werd ter plekke een nagerecht samengesteld naar haar smaak. Perfect.

27. Ap en Ria Schouten

Vanavond, vanwege de goede recensie op internet, gegeten bij de Zwaluw. We zijn best wel iets gewend, nationaal en internationaal, maar dit slaat alles. Wat een geweldig restaurant! Perfecte kwaliteit en hun driegangnemenu is, vooral vanwege de visgerechten perfect. Maar ook de geweldige persoonlijke bediening. Een aanrader en een 10+ wat ons betreft. Ook de prijs is uitermate bescheiden vergeleken met de kwaliteit van het eten.

28. Ron & Kelly

Gewoon heel erg goed. Niet duur ook voor 3 gangen.

29. Fam. van Nieuwkerk

Wij hebben genoten van het heerlijke eten en drinken, de gezellige gastheren, de smaakvolle inrichting........kortom....een aanrader!

We komen zeker terug bij onze "Buren"

Eindcijfer 9,4
  30. fam v.d.Bos

Een zaakje waar men het niet van verwacht, maar één keer binnen, wat een supertent!

Heerlijk gegeten en gedronken, alles was af, lekker op smaak en vers.

Een aanrader voor de echte levensgenieters.

Wij komen zeker op dit plekje weer terug, en gaan er helemaal voor.

Nogmaals bedankt voor het echt! goede eten en de vriendelijke service.

Eindcijfer 9,4